Diensten

Reiniging en Renovatie

Kwaak Gevelreiniging

Reiniging en Renovatie

Gevelreiniging

Iedere gevel en dus iedere ondergrond is anders, daarom kunnen wij u verschillende vormen van gevelreiniging aanbieden.


Voor de lichte reiniging gebruiken wij veelal het osmose systeem. Door middel van dit systeem reinigen wij onder lage druk met zuiver(osmose) water de vervuilde oppervlakken. Vaak ook op hoogte met het gebruik

van telescoopborstels. Deze methode wordt veelal toegepast voor het reinigen van glas, zonnepanelen en gevelbekleding of gevelbeplating.


Voor de overige vervuilingen en andere ondergronden hebben wij de beschikking over een moderne hogedrukreinigingstrailer met kokend heet watertechniek. Eventueel kunnen wij het reinigingsproces ook nog ondersteunen met (chemische) reinigingsmiddelen.


Wanneer de vervuiling van de gevel zo erg is dat reinigen met water niet het gewenste resultaat geeft dan beschikken wij ook nog over een Torbo vochtstraal unit. Door een combinatie van water en een straalmiddel schuren wij een klein stukje van de ondergrond (stenen) af zodat de ondergrond weer als nieuw is! Kortom voor iedere reiniging bent u bij ons aan het juiste adres!

Voeg en gevelrenovatie

Complete voeg of gevelrenovatie kunnen wij natuurlijk ook voor u verzorgen. Met speciaal ontwikkelde pneumatische hakhamers zijn wij in staat om zonder schade aan gevelstenen toe te brengen uw oude voegen te verwijderen.

Mocht het oude voegwerk zo hard zijn dat uithakken niet mogelijk is, dan kunnen wij deze ook stofvrij uitslijpen.Na het verwijderen van de oude voegen reinigen wij de gevel door middel van gepaste hogedruk met koud of warmwater, eventueel ondersteunt met een reinigingsmiddel of door middel van TORBO vochtstraaltechniek. Hierna brengen we het nieuwe voegwerk aan in een kleur naar keuze.

Ons advies is om na deze werkzaamheden altijd uw gevel te laten impregneren. Lees meer hierover onder hydrofoberend impregneren.

Hydrofoberend impregneren

In de meeste gevallen adviseren wij u om na het reinigen uw gevels te laten impregneren. Omdat niet iedere gevel of gevelsteen gelijk is werken wij met verschillende producten. Door ons specialisme en uitgebreide productkennis geven wij u een hydrofobeer behandelings advies.

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van bouwschade: door langdurige vochtbelasting ontstaat vorstschade, zoutuitbloeiingen en verfafbladdering. Mede door uittreding van zouten uit de gevelsteen, kunnen in de gevel geplaatste kozijnen en beglazing door inetsing, onherstelbaar beschadigen. Door de gevel hydrofoberend te impregneren, kan opname van vocht door regen worden vermeden of zeer sterk gereduceerd worden.

Hydrofoberend impregneren voorkomt doorzettend verval van de steen en voeg, structuurafbraak en ontsierende witte vlekken en kalksluiers.De werking van deze hydrofobeer producten wordt gegarandeerd voor een periode van minimaal 10 jaar.Bijkomende voordelen van gehydrofobeerde gevels ten opzichte van een onbehandelde gevels zijn een besparing van ongeveer 4 tot 6% op uw energiekosten.

De isolatiewaarde van de gevel wordt verhoogd omdat een droge gevel nu eenmaal beter isoleert dan een natte gevel. De gevel wordt na de impregneer behandeling hydrofoob dit betekend dat de damp vanuit de spouw wel naar buiten kan uittreden maar vocht of regen niet van buiten naar binnen kan dringen.

Andere voordelen van een gehydrofobeerde gevel is dat atmosferische vervuiling en algengroei (afhankelijk van de omgeving en ligging) minder snel aangroeien.

Dakreiniging

Alg en mosgroei zorgen voor een bijzonder onaantrekkelijk aangezicht van uw dak en beïnvloedt het totale aangezicht van uw woning. Al na enkele jaren beginnen alg en mos zichzelf te nestellen op vooral betonnen dakpannen en tasten de bovenlaag van de dakpan aan. Hoe ouder de dakpan, hoe meer alg en mosgroei, mede afhankelijk van de ligging van het dak ten opzichte van de zon.


Reinigingsmethode 1:

Wij kunnen uw dak eenvoudig behandelen door het dak in te spuiten met algendodend middel. De mos en algen sterven af en spoelen na verloop van tijd door de regen van het dak. Deze methode is relatief voordelig maar het duurt gewoon iets langer voordat het dak volledig schoon is.


Reinigingsmethode 2:

U kunt er ook voor kiezen om uw dak onder gepaste druk met warmwater te laten reinigen, nabehandelen en eventueel hydrofoberend te impregneren.Bij betonpannen adviseren wij altijd om uw dak hydrofoberend te impregneren omdat door de open structuur van de betondakpan vocht naar binnen kan dringen, dit kan bijvorst ernstige schade aan de dakpannen veroorzaken.

Dakcoating

Wanneer de dakpan zodanig is aangetast dat de bovenkant van de dakpan ruw wordt of wanneer de laklaag totaal verweerd is kunt u er ook voor kiezen om uw dakpannen opnieuw te laten coaten. U heeft de keuze, iedere kleur is mogelijk!


Na het reinigen en desinfecteren van het dak worden boeidelen, windveren en dakkapellen met speciale folie beschermd. Door middel van een speciale airless spuit wordt onder hogedruk twee lagen dakcoating aangebracht. Na deze behandeling ziet uw dak er weer als nieuw uit!

Graffiti verwijdering

Graffiti is vaak bijzonder ontsierend voor de uitstraling van uw pand. Het verwijderen van graffiti kunnen wij op meerdere manieren voor u uitvoeren en is afhankelijk van de ondergrond en soort verf wat gebruikt is.


Haatdragende of racistische leuzen of teksten worden binnen 24 uur na melding door ons verwijderd.


Om graffiti terreur te voorkomen kunnen wij ook een anti-graffiti coatingsysteem aanbrengen, zodat dit soort vervuiling geen schade meer aan uw pand kan veroorzaken. Deze coatingsystemen zijn permanent, semi-permanent of zelfopofferend. Wij adviseren u graag hierin.

Terrasreiniging

Met onze speciale terrasreinigers kunnen wij uw terras of bestrating

spatwaterarm reinigen. Doordat de roterende nozzle’s onder een rvs

kap geplaatst zijn spettert dit minimaal. Het reinigen kunnen wij ook

eventueel uitvoeren met een reinigingsmiddel. Na het reinigen wordt

het terras nabehandeld met een algendodend middel.Contact

0111-671250 / 06-22782784

info@kwaakgevelreiniging.nl

Adres

Schelpweg 17

4323 LM Ellemeet

Openingstijden

Dagelijks

07:30 - 17:30 uCopyright © 2024 Kwaak Gevelreiniging - Algemene voorwaarden - Privacybeleid - ZienWebdesign